Ülkeler

Mevki

Hakan Çalhanoğlu

Hakan Çalhanoğlu, 8 Şubat 1994 yılında Mannheim kentinde dünyaya geldi.Futbolla çocuk yaşta FC Turanlıspor Mannheim altyapısında başladı.

Daha sonra Almanya amatör küme takımlarından Polizei SC takımına geçti.Buradaki performansıyla Waldhof Mannheimin takımının radarına giren Hakan, kısa süre sonra buraya transfer olur.16 yaşına kadar bu klüpte top koşturan Hakan daha sonra Alman futboluna bir çok yıldız armağan eden Karlsruhe’nindikkatini çeker ve transfer olur.



2011 yılının sonlarına kadar Karlsruhe paf takımında oynayan Hakan her geçen sezon futblunun üstüne koyar ve A takım antrenmanlarına katılmaya başlar.Türkiye gözlemcilerinin de dikkatini çeken Hakan Türkiye U16 veU17 takımlarının da formasını giymeye başlar,

Tarih 5 Şubat 2012'yi gösterdiğinde Hakan, Karlsruhe takımında ilk defa bir maça ilk 11'de başlar ve Erzgebirge Aue karşısında 2-1 kazanan Karlsruhe´nin 2 golünün asistini Hakan yapar ve kendisinie verilen şansı iyi kullanarak hocasının gözüne girmeyi başarır.

Asıl mevkisi forvet arkası olan genç oyuncu hızı,pasları ve isabetli şutlarıyla ön plana çıkıyor.Fizik olarak biraz zayıf olsada ilerleyen zamanlarda bu eksiğinide kapatarak daha iyi yerlere gelecektir.

Kaynak : scoutsoccer.blogspot.com

0 yorum: