Ülkeler

Mevki

Dries Mertens

6 Mayıs 1987 doğumlu Mertens, şüphesiz Belçika futbolunun geleceğe yönelik planlarında kendisine yer bulan kilit oyunculardan birisi.

Hollanda'nın AGOVV takımında yıldızı parlayan genç futbolcu daha sonra Utrecht takmında futbolunun üstüne koyarak ligin en köklü klüplerinden PSV'ye transfer oldu.


Oyun zekası, üretkenliği, son vuruşları, çalımları, kapalı savunmalara karşı oyun kurabilmesi ile kısa süre içerisine takımına büyük katkı sağlayan Mertens'in taraftarın beğenisini kazanması çok uzun sürmedi.

Eindhoven'de gecen sezon 4-3-3'ün sol forveti olarak top koşturan Mertens, Dick Advokaat'in gelmesi ile değişen sitem ve oyun anlayışı içinde de performansını daha da arttırmayı başardı. Su anda 4-2-3-1 ve 4-4-2 sistemlerini dönüşümlü oynayan Eindhoven'in sol kanadı olarak oynuyor. Ayrıca Milli Takımda ise zaman zaman sağ kanadı kullanıyor.

Ülkemizde oluşan 4-3-3 ya da 4-4-2 ve hatta 4-2-3-1 kanat oyuncularının özelliklerinin aynı olmadığı görüşüne inat, bu güzel oyunun her versiyonunda oynayan, başarılı olan ve kendisini kanıtlayan bir oyuncudan bahsediyoruz.

Süratli, teknik, zeki, bitirici, kuvvetli ve istekli bir oyuncu olan Mertens yıllardir yana yakıla aradığımız skorer ve kaliteli kanat eksiğini bir çırpıda silecek bir oyuncu ve hala genç sayılabilecek bir yaşta. En önemlisi başarıya aç, kazanmaya aç, kupalara aç, doymamış önünde hedefleri olan bir oyuncu. Olası bir Dries Mertens hamlesi takımımızın gelecek 6-7 yılını garantiye almak anlamını taşır.


Kaynak : scoutsoccer.blogspot.com

0 yorum: