Ülkeler

Mevki

Jean Armel Kana

Her takım kadrosunda istikrarlı ,kademe anlayışı yerleşmiş,mücadeleci, takımı benimsemiş, ayaklarına hakim, hızlı, taktiksel bilgisi gelişmiş bir stoper bulunmasını ister. Bu özelliklere sahip olan bir oyuncu için her takım şartlarını zorlar, hele bir de bu oyuncu bir de genç bir yaşta takımının vazgeçilmezi olmuşsa, tam alınacak oyuncudur.



3 temmuz 1989 doğumlu Jean-Armel Kana-Biyik, AC Le Havre’de altyapısında yetişti ve son 3 sezondur Stade Rennes takında oynuyor.Genç yaşına rağmen takımının lider oyuncularından ve aynı zamanda  Kamerun Milli Takımında da forma giyiyiyor. Sağ stoper, sol stoper ve gerektiğinde sağ bek oynayabilen Kana-Biyik Ligue 1’in en çok gelecek vaat eden stopleri arasında gösterilmekte. 

Mücadele gücü, sürati ve oyun görüşü ile şimdiden Premier League’e yakıştırılmakta. Genç yaşına rağmen futbolculuk evrimini tamamlamış, komple bir savunmacıdan bahsettiğimizi belirtmek lazım. Kana-Biyik transferi bir yetenek transferi değil, geldiği günden itibaren katkı sağlayacak bir stoper transferi anlamını taşımaktadır.

Ayaklarına hakim ve topu oyuna iyi sokabilen bir stoper olan Kana-Biyik aynı zamanda hızı ile Fransa’da klasikleşmiş hızlı ve patlamalı forvetlere cevap verebilen, reaksiyon gösterebilen bir stoper. Oyun içi kaymaları ve kademe anlayışına hakim olan oyuncu aynı zamanda fizik gücü ve kafa toplarındaki hakimiyeti ile dikkat çekiyor. 1,83 gibi çok da uzun olmayan bir boya rağmen inanılmaz bir yükselme gücüne sahip olan Kana-Biyik hiçbir şart da kolay düşmeyen, ayakta kalan sağlam bir oyun stiline sahip.

Kaynak : scoutsoccer.blogspot.com

0 yorum: